T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MENTEŞE - Menteşe Anadolu Lisesi

BE FRIENDLY

Be Friendly,

Peer bullying will be addressed through Goal 16 of the Global Goals, 'peace, justice and strong institutions'. By raising awareness among our students on this issue, it will be possible for schools to become more effective education and training environments. Our students will grow up as individuals who respect themselves and others, know their rights and fight against injustice, and are willing to know/learn without discrimination between cultures. We want to work with different schools and countries to discover how the issue is approached in their schools and countries and to find solutions by learning together.

Türkiye(8), Portugal(4), Georgia(2), Hungary(1), Albania(1), Romania(1)

Aims

To examine peer bullying, which is mostly seen in school environments, its types, how it can be understood and prevented; It is a project that aims to raise awareness among students by addressing the 16th Global Goal goal of peace, justice and strong institutions. As our students gain awareness on this issue, their perspective on the subject will change and they will learn what they can do when they encounter such situations, where they can get help, and how they can help others. By having extensive knowledge about the 16th Goal of the global goals, they will work for a more egalitarian and just world in their future lives, knowing the characteristics of justice, equality and strong institutions required to ensure them. It is aimed to develop citizenship, awareness and expression, using digital tools for their intended purpose and literacy skills on the subject with the studies carried out during the project.

Expected Results

Our work will be primarily shared and discussed on TwinSpace. In this way, our students in the project will gain insight into the issue and become part of the solution. Our project students will inform their friends and cover the subject with different activities, so that the subject will attract attention and be learned throughout the school. Students will be asked to evaluate themselves and question how much they know about this subject. As a result of all these, they are expected to raise awareness and behave more sensitively. In this way, this awareness is spread in waves by setting an example for the surrounding schools, Using digital tools for their intended purpose, Developing cultural awareness competence by trying to understand different cultures without being prejudiced, Learning the 16th Goal of the Global Goals and gaining the necessary competence, knowledge and skills to implement it, Being more sensitive to people in difficult circumstances, Developing research and literacy skills by doing research on the subject, The expected results include being individuals who are creative, critical thinkers, participatory, collaborative, able to work collaboratively, have empathy skills, and are sensitive to their environment.

 

Dostça Olun,

Akran zorbalığı, Küresel Hedeflerin 16. Hedefi olan 'barış, adalet ve güçlü kurumlar' aracılığıyla ele alınacaktır. Öğrencilerimizde bu konuda farkındalık yaratılarak okulların daha etkili eğitim ve öğretim ortamları haline gelmesi mümkün olacaktır. Öğrencilerimiz kendilerine ve başkalarına saygılı, haklarını bilen, haksızlıklara karşı mücadele eden, kültür ayrımı yapmadan bilmeye/öğrenmeye istekli bireyler olarak yetişeceklerdir. Farklı okul ve ülkelerle çalışarak, kendi okullarında ve ülkelerinde konuya nasıl yaklaşıldığını keşfetmek ve birlikte öğrenerek çözüm bulmak istiyoruz.

Üyeler: Türkiye(8), Portekiz(4), Gürcistan(2), Macaristan(1), Arnavutluk(1), Romanya(1)

Amaçlar

Çoğunlukla okul ortamlarında görülen akran zorbalığını, türlerini, nasıl anlaşılabileceğini ve önlenebileceğini incelemek; 16. Küresel Hedef olan barış, adalet ve güçlü kurumlar hedefini ele alarak öğrencilerde farkındalık yaratmayı amaçlayan bir projedir. Öğrencilerimiz bu konuda farkındalık kazandıkça konuya bakış açıları değişecek ve bu tür durumlarla karşılaştıklarında neler yapabileceklerini, nereden yardım alabileceklerini, başkalarına nasıl yardım edebileceklerini öğrenecekler. Küresel hedefler arasında yer alan 16. Hedef hakkında geniş bilgi sahibi olarak, adaletin, eşitliğin ve bunların sağlanması için gereken güçlü kurumların özelliklerini bilerek, gelecek hayatlarında daha eşitlikçi ve adil bir dünya için çalışacaklar. Proje süresince yürütülen çalışmalarla vatandaşlık, farkındalık ve ifade, dijital araçları amacına uygun kullanma ve konuya ilişkin okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

Beklenen Sonuçlar

Çalışmalarımız öncelikli olarak TwinSpace'de paylaşılacak ve tartışılacaktır. Bu sayede projedeki öğrencilerimiz konuya dair içgörü kazanacak ve çözümün parçası olacaklar. Proje öğrencilerimiz arkadaşlarına bilgi vererek farklı etkinliklerle konuyu işleyecekler, böylece konunun okul genelinde ilgi çekmesi ve öğrenilmesi sağlanacak. Öğrencilerden kendilerini değerlendirmeleri ve bu konu hakkında ne kadar bildiklerini sorgulamaları istenecektir. Tüm bunların sonucunda farkındalık oluşturmaları ve daha duyarlı davranmaları bekleniyor. Böylece çevredeki okullara örnek oluşturularak bu farkındalığın dalgalar halinde yayılması, Dijital araçların amacına uygun kullanılması, Farklı kültürleri önyargısız anlamaya çalışarak kültürel farkındalık yeterliliğinin geliştirilmesi, Küresel Hedeflerin 16. Hedefinin öğrenilmesi ve Bunu uygulamak için gerekli yeterlik, bilgi ve beceriyi kazanmak, Zor durumlardaki insanlara karşı daha duyarlı olmak, Konuyla ilgili araştırma yaparak araştırma ve okuryazarlık becerilerini geliştirmek, Beklenen sonuçlar arasında yaratıcı, eleştirel düşünen, katılımcı, işbirlikçi, işbirlikçi bireyler olmak yer almaktadır. çalışabilir işbirlikçi, empati becerisine sahip ve çevrelerine duyarlıdırlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2025 - Güncelleme: 16.02.2025 19:03 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi