MUĞLA / MENTEŞE - Menteşe Anadolu Lisesi

Ekm

Sınıflarası yakartop turnuvası sona erdi. 9. sınıflarda  9/C, 10. sınıflarda 10/B sınıfı birinci oldu. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sayın Gülşah ÇINAR'a emeklerinden dolayı teşekkür eder, şampiyon olan sınıflarımızı tebrik ederiz.

Ekm

Menteşe Anadolu Lisesi olarak CodeWeek 2021 kapsamında Mental Code, Codesweek'21 ve Creative Codes adlı 3 etkinlik oluşturulmuştur. Etkinliklerden Creative Codes kodlama, İngilizce ve hikâyeleştirme tekniklerini bir araya getirmeyi hedeflerken Mental Codes etkinliğinde hikâyeleştirmesi yapılan yönergelerin bilgisayar ortamında oyunlaştırma çalışmaları gerçekleştirilecektir. Ayrıca code.org portalında oluşturulan sınıflarla kodlama çalışmalarımız tamamlanacaktır.

Tem

V.O.I.C.E(VOICING OPPORTUNITIES IN CLIMATE AND ENVIRONMENT) eTwinning projemizde geçtiğimiz haftalarda konuk olduğumuz Kahramanmaraş Fen Lisesi Proje okulunu konuk alarak COVID-19 ve çevre üzerine panelimizi 9/C sınıfı öğrencilerimiz sundular.

Ara

V. O. I. C. E(Voicing Opportunities in Climate and Environment) eTwinning projemizin ilk toplantısı yapıldı.Çevre, iklim ve pandemi konuları üzerine oluşturduğumuz projenin grup oluşturma çalışmaları, görev paylaşımları öğrencilerin zoom üzerinden online kura çekme yöntemiyle yapılmıştır.Öğrenciler bu projeyle hem dijital ortamdaki becerilerini hem de konuşmave iletişim becerilerini aynı zamanda toplumsal konulara bakış açılarını geliştirmiş olacaklardır.